Nada Yoga

Helgretreat 14-16 juni – på kursgården i Hälsingland

Workshop 19 juni på Yogaskolan i Katrineholm

med Mantrasiddhi och Anandamayi från Argentina.

For English click here

Kursinformation

Under den här helgen med nadayoga kommer vi utforska ljudvibrationer genom mantra och kirtan, tillsammans med olika yogiska tekniker vilka hjälper oss att förfina våra sinnen så vi kan tona in på glädjens vibration.

Med ljudvibrationer, rytmer och melodier kan vi nå de djupare delarna av psyket. Resultatet är att vi frigör spänningar och kommer i kontakt med de djupare lagren av det individuella och det universella medvetandet.

Mantras skapar en atmosfär och ett inre tillstånd som möjliggör en upplevelse av meditation och frigörandet av mental och emotionell stress. ”Man” betyder sinne och ”tra” (trayati) befrielse. Mantra betyder således ”befrielse av sinnet”.

Mantrasiddhi och Anandamaya från Argentina kommer för att hålla den här kursen. De har båda lång och djup erfarenhet av musik och yoga.

Mantrasiddhi har studerat och bott på Satyananda Yoga ashram i Indien under längre perioder sedan 2010. Hon har studerat Hindustani musik med Pt. Devashish Dey i Varanasi, Indien, där hon har bott vid flera tillfällen för att studera klassisk indisk musik.

Hon har undervisat i yoga sedan 2013 och sen 2017 har hon mer och mer fokuserat på musik, mantra och harmonium. Hon är en passionerad lärare som skapar en trygg miljö där hennes elever utvecklar säkerheten att sjunga med glädje.

Anandamaya har följt den inre sanningens gnista de senaste tolv åren. En gnista som har lett honom till en yogatradition som levs i Ganga Darshan, Munger och Rikhiapeeth, Deoghar, Indien. Han har bott på båda Swami Satyananda Saraswatis ashram i perioder. Där han har genomgått olika utbildningar i yoga och yogisk livsstil.

När han kom i kontakt med tablas, det indiska slagverksinstrumentet, så var det samma gnista som ledde honom till Varanasi där han studerade med tablamästaren Ishwar Lal Mishar från Banaras Gharana.

Kursen hålls på engelska.

Praktisk information

Kursledare:Mantrasiddhi och Anandamaya från Argentina.
Arrangör:
Lena JayAtma
Plats:
Satyananda Yoga kursgård utanför Bollnäs
Mer om kursgården »
Datum: 14-16 juni 2024
Pris: 2.600:- inklusive kost & logi

Kursen ges på engelska. Vid behov hjälps vi åt att översätta enstaka passager. Du behöver ha grundläggande kunskap i att förstå engelska.

Inga förkunskaper krävs för att delta.

Betalnings- och avbokningsinfo: En anmälningsavgift, 800:-, betalas när du fått mail om att du har en plats på kursen. Den är inte återbetalningsbar.
Resterande kursavgift betalas senast 15 maj. Efter 15 maj återbetalas kursavgiften endast vid inställd kurs.

Om du har oturen att bli sjuk
Kolla med ditt försäkringsbolag om du har något skydd där, till exempel via hemförsäkringen. Vissa försäkringsbolag ger dig ersättning för förlorad avgift vid uppvisandet av ett läkarintyg.

Om din försäkring inte gäller så kan du, mot uppvisande av sjukintyg, ha kursavgiften (minus anmälningsavgiften) innestående att använda hos Lavandula Yogaskola inom ett år.

Vid anmälan efter 15 maj behöver avbokning ske inom 24 timmar, efter det gäller ovanstående.

Ungefärligt schema
(med reservation för ändringar)
06.00 – 08.00 Yoga: asanas (kroppsövningar), pranayama (andningsövningar), meditation med inslag av Nadayoga
08.30 – 09.00 Frukost
09.40 – 10.50 Nadayoga
11.00 – 12.50 Karmayoga
13.00 – 13.45 Lunch
13.45 – 16.00 Fri tid
16.30 – 18.00 Yoga: asanas (kroppsövningar), yoga nidra (djupavslappning) med inslag av Nadayoga
18.30 – 19.00 Middag
20.00 – 21.00 Kirtan, Mantra
21.30 Läggdags

Vi har tystnad varje dag mellan kl. 21.00 och 9.00 samt under lunch.

ANMÄLAN

Nada Yoga helgretreat 14-16 juni

Kryssa i och fyll i dina uppgifter. Tryck sen på skicka.

Lavandula Yogaskola

Yoga i Katrineholm

Tallbacken 8, Nävertorp, Katrineholm

Epost: lena@yogakatrineholm.se

Telefon: 070-874 62 96