Mantra & Kirtan

19 juni kl. 18-20 på Yogaskolan i Katrineholm

med Mantrasiddhi och Anandamaya från Argentina.

For English click here

Kursinformation

Vi utforskar ljudvibrationer genom mantra och kirtan, tillsammans med olika yogiska tekniker vilka hjälper oss att förfina våra sinnen så vi kan tona in på glädjens vibration.

Med ljudvibrationer, rytmer och melodier kan vi nå de djupare delarna av psyket. Resultatet är att vi frigör spänningar och kommer i kontakt med de djupare lagren av det individuella och det universella medvetandet.

Mantras skapar en atmosfär och ett inre tillstånd som möjliggör en upplevelse av meditation och frigörandet av mental och emotionell stress. ”Man” betyder sinne och ”tra” (trayati) befrielse. Mantra betyder således ”befrielse av sinnet”.

Mantrasiddhi och Anandamaya från Argentina kommer för att hålla den här kursen. De har båda lång och djup erfarenhet av musik och yoga.

Mantrasiddhi har studerat och bott på Satyananda Yoga ashram i Indien under längre perioder sedan 2010. Hon har studerat Hindustani musik med Pt. Devashish Dey i Varanasi, Indien, där hon har bott vid flera tillfällen för att studera klassisk indisk musik.

Hon har undervisat i yoga sedan 2013 och sen 2017 har hon mer och mer fokuserat på musik, mantra och harmonium. Hon är en passionerad lärare som skapar en trygg miljö där hennes elever utvecklar säkerheten att sjunga med glädje.

Anandamaya har följt den inre sanningens gnista de senaste tolv åren. En gnista som har lett honom till en yogatradition som levs i Ganga Darshan, Munger och Rikhiapeeth, Deoghar, Indien. Han har bott på båda Swami Satyananda Saraswatis ashram i perioder. Där han har genomgått olika utbildningar i yoga och yogisk livsstil.

När han kom i kontakt med tabla, det indiska slagverksinstrumentet, så var det samma gnista som ledde honom till Varanasi där han studerade med tablamästaren Ishwar Lal Mishar från Banaras Gharana.

Workshopen hålls på engelska. Behövs översättning så hjälps vi åt.

Praktisk information

Kursledare:Mantrasiddhi och Anandamaya från Argentina.
Arrangör:
Lena JayAtma
Plats:
Yogaskolan i Katrineholm
Datum: onsdag 19 juni kl. 18.00-20.00
Pris: 250:-

Kursen ges på engelska. Vid behov hjälps vi åt att översätta enstaka passager.

Inga förkunskaper krävs för att delta.

ANMÄLAN

Nada Yoga

Kryssa i och fyll i dina uppgifter. Kom ihåg att kryssa i rutan att du läst våra villkor. Tryck sen på skicka. Efter det skickas du till en bekräftelsesida. Om det inte händer prova att anmäla dig igen eller skriv till lena@yogakatrineholm.se

Lavandula Yogaskola

Yoga i Katrineholm

Tallbacken 8, Nävertorp, Katrineholm

Epost: lena@yogakatrineholm.se

Telefon: 070-874 62 96