Yoga, Ayurveda & Reiki

25 & 26 november

Eli och Angelica, båda utbildade yogalärare samt ayurvedisk massageterapeut och reikimaster, kommer till Yogaskolan för att hålla en yogaworkshop och erbjuda behandlingar.

Lördag 25 november kl. 10-13

Angelica håller i Yinyoga, en mjuk yogaform som bygger på att man i yogapositionerna stannar i positionerna mellan 3-5 minuter med en mer passiv energi, samtidigt som flödet av energi och livskraft stimuleras. När man stannar i en position en längre stund så mjukas bindväven upp, rörligheten i kroppen ökar. Medveten närvaro är en viktig del i yinyoga. Genom att du stannar i positionerna länge får du tid att upptäcka kroppens signaler och sinnets tendenser, vilket leder till ökad självkännedom.

Yinyoga passar alla, och du behöver inte ha tidigare erfarenhet. Upplev en stund på yogamattan där du får släppa taget om stress, och hitta hem till din inre stillhet och ro.

Eli håller sedan i pranayama (andningsteknik), yoga nidra (djupavslappning) och meditation enligt Satyananda-traditionen.

Ayurveda är ett av världens äldsta holistiska medicinska system som har sitt ursprung i Indien för ca 5000 år sedan. Det är en läkekonst om hur människan kan uppnå ett liv med god hälsa i balans som inbegriper kropp, sinne och själ.

Eli är utbildad ayurvedisk massageterapeut på Skandinavisa Ayurveda Akademin

 

Ayurvediska behandlingar

Abhyanga är en mycket behaglig helkroppsmassage med varm sesamolja.

Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar kroppen från slaggprodukter. Massagen är speciellt välgörande vid vata obalanser.

Pris: 60 minuter – 780:-

Marmamassage
Marmapunkter är platser där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig. Stress och orenheter sätter sig i dessa punkter. Under behandlingen stimuleras dessa punkter med speciellt utvalda eteriska oljor som masseras in med en uppmärksam närvaro och en mycket lätt beröring. Det är djupt avslappnande och balanserande för såväl sinne som kropp. Behandlingen stimulerar kroppens egna självläkningsprocess.

Pris: 30 minuter – 390:-
60 minuter – 780:-

Abhyanga + marma 90 minuter – 900:-

Räkna med en stunds vila efter behandlingen.

Från en kund efter en behandling
”Jag upplevde en inre stillhet jag inte känt på många år. Det påminde mig om när jag var på meditationsläger i Thailand. Jag har inte kommit till den stillheten sedan dess och att jag gjorde det nu förvånade mig. En verkligt njutbar behandling!”

Reiki har sina rötter i Japan och betyder universell livskraft. Det är en behandlingsmetod som ger ny energi till kropp och själ vilket skapar en inre läkning. Genom läkekonsten frigörs blockeringar i kroppen.

Många fysiska åkommor beror på psykiska eller emotionella obalanser; värk och spänningar i kroppen orsakas ofta av stress, sorg, oro och undanträngda känslor. Reiki arbetar på det fysiska och det emotionella planet och löser upp spänningarna.

Reiki har visat sig hjälpa mot sömnproblem, stress, muskelvärk samt mentala och fysiska spänningar.

Behandlingen sker med mjuk handpåläggning med kläderna på.

Läs mer på reikiförbundets hemsida.

Pris:
60 minuter 550:-
75 minuter 650:-

ANMÄLAN

Kryssa i om du vill gå kurs eller bli kontaktad för tidsbokning. Fyll i dina uppgifter. Kom ihåg att kryssa i att du läst och godkänner våra villkor. Tryck sen på skicka. Du får en bekräftelse här på hemsidan när anmälan gått iväg. Får du inte den bekräftelsen så prova igen.

Om Elí och Angelica

Eli blev examinerad yogalärare i Satyananda-traditionen oktober 2020. Förutom yoga har Eli en mindfulnessinstruktörsutbildning i bagaget. I flera år har han arbetat på skolor där han bland annat lärt barnen yoga och mindfulness.

Under 2021 och 2022 har han utbildat sig till Ayurvedisk hälsorådgivare och pulsläsare samt Ayurvedisk massageterapeut på Skandinaviska Ayurveda Akademien.

Hans fokus ligger på den meditativa delen av yoga. Så här säger han själv om att undervisa i yoga; ”Genom yoga får jag vila från bruset av tankar, stress och oro och jag lär samtidigt känna mig själv på djupet. Genom att dela med mig av de verktyg som har förmedlats till mig, hoppas jag att andra ska få uppleva detsamma.”

Angelica har praktiserat yoga i över tio års tid. Hon gick sin första yogalärarutbildning 2018 i Ecuador, därefter åkte hon till Indien för att vidareutbilda sig och gå ännu djupare inom yogans värld. Hon är utbildad och har erfarenhet av att lära ut hathayoga, yinyoga, ashtangayoga, restorativeyoga och vinyasayoga. Med fem års erfarenhet av att lära ut yoga på olika platser runt om i världen, bär hon på en ständig längtan efter mer kunskap.

Angelica är även utbildad reikimaster sedan 2022.

Angelica brinner för att dela med sig av yoga och reiki som verktyg för inre läkning.

“Yogan ger oss möjlighet att komma hem till vår inre sanning och essens. En trygg plats där vi får möjlighet att släppa på prestation, och komma i kontakt med hjärtat. “

Lavandula Yogaskola

Yoga i Katrineholm

Tallbacken 8, Nävertorp, Katrineholm

Epost: lena@yogakatrineholm.se

Telefon: 070-874 62 96